mahak

خشونت خانگی علیه زنان

0 گؤروش
یازار:‌

 خشونت علیه زنان

چرا و به چه علت زنان قربانی می شوند ؟

انواع خشونت علیه زنان ؟

هر رفتاری که موجب احساس حقارت در فرد شود ، خشونت نامیده می شود که این خشونت انواع گوناگونی دارد . همیشه در همه ی بستر های جهانی از جمله در وقایع جنگ و خونریزی ، زنان قربانی شده و مورد خشونت قرار گرفته اند . مجمع عمومی سازمان ملل در تعریف خشونت علیه زنان ، این گونه آورده است :

هرگونه عمل خشونت آمیز برپایه جنسیت که بتواند منجر به آسیب فیزیکی ، جنسی و یا روانی در زنان گردد . که این اعمال زور و تهدید می تواند در اجتماع  یا زندگی شخصی رخ دهد .

در سال 1993 اعلامیه ای در سازمان ملل تصویب شد که در آن برخی مواضع زنان مشخص شد که شامل :

خشونت های جسمی و جنسی و روحی است . خشونت های جسمی در برخی خانواده ها به راحتی و به صورت روال انجام می شود و به خاطر ضعف فرهنگی و مسائل دیگر در سکوت مانده و دردی از آن دوا نمی گردد .

خشونت های جنسی که امروزه رایج شده است ، می تواند همان حرف های رکیک و یا متلک ها در سطح کوچه و خیابان را شامل شود تا فجایع عمیق تر .

این زنان هستند که بستر ساز صلح و دوستی اند . همین زنان از کمترین حق خود یعنی فعالیت در بسیاری سطوح اجتماع محرومند . این سوالات علاوه بر اینکه کلیشه ای هستند بیشترضعف یک فرهنگ را می رساند که چرا زنان نباید همچون مردان به صورت آزادنه درهر زمینه ای که علاقه مندند ، فعالیت داشته باشند . این نهایت خشونت است که ار حق طبیعی و اولیه خود محروم ماند .

عوامل زیادی می تواند منجر به خشونت علیه زنان شود که می تواند زیر مجموعه ی فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی باشد و مواردی که می تواند دامنه ی این خشونت را گسترس دهد،  می تواند اعتیاد ، نوع خاصی از اعتقادات قومیتی ، باور های مذهبی و پدر سالاری و فرادست انگاری مردانه و متعصبانه باشد .

از مواردی که بشدت رایج است خشونت خانگی علیه زنان است که مربوط به منطقه و یا باور خاصی نیست و حتی در غرب این مقوله وجود دارد که زن از شریک جنسی خود دچار خشونت می شود که می تواند از انواع خشونت جنسی باشد که البته گزارش نمی شود .

اگر به هردلیلی فکر می کنید که مورد خشونت قرار گرفته اید  می توانید با بهترین مشاوران و روانشناسان امین ما در مرکز مشاوران هیروو به صورت مشاوره تلفنی و آنلاین ارتباط برقرار کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید . 

آردینی اوخو
شنبه 4 آذر 1396
بؤلوملر :

عوامل ناامیدی در نوجوانان

0 گؤروش
یازار:‌

چرا نوجوانان ناامید می شوند ؟

نوجوانان معمولا آرزوها و باورهایی دارند  که گاهی باورهای اشتباه نوجوانان آنها را بسوی بد رفتاری می کشاند .

نوجوانان اغلب باورهای اشتباهی برای احساس تعلق دارند .

جلب توجه : آنها اعتقاد دارند در صورتی احساس تعلق می کنند که مورد توجه باشند حتی در شرایط خاص و یا اگر مشکلی والدین داشته باشند . همچنین در قدرت طلبی معتقد دارند که باید رئیس باشند حتی اگر به دعوا منجر شود .

در انتقام جویی نظرشان اینگونه است که دوست داشتنی نیستند ولی در صورت اذیت کردن دیگران احساس تعلق می کنند و در زمانی که خودش اذیت می شود والدین باید احساس ناراحتی کنند .

اغلب ابراز بی کفایتی می کنند و می گویند که والدین باید بدانند که از آنها کاری برنمیاد و بهتر است کوششی نکنند .

توجه داشته باشید که باور مثبت ، شخص را به هدفهای سازنده ای هدایت می کند و با تشویق کردن او به هدفی سازنده خواهد رسید .

چگونه به نوجوانان کمک کنیم؟

سعی کنید نوجوانان را از جلب توجه به مشارکت و همکاری برسانید و از قدرت طلبی به استقلال و از انتقام جویی به برخورد منصفانه و از ابراز بی کفایتی به ابراز شایستگی و متفکر بودن برسانید .

می دانید که باورهای اولیه ی ما در کوچکی شکل می گیرد و این باورها از نوع نگاه ما به تجربیات اولیه خانوادگی ناشی شده است . باورهای ما همیشه منطقی نیست اما حسی را در ما ایجاده شده است . همچنین این باور که بچه خوبی باشد باعث شکل گیری رفتار مثبت زیادی می شود و اگر از رفتارهای انتخابی ما نتیجه ای دریافت نشود باعث بروز مشکلاتی می شود که همچنان با ما همراه خواهد بود .

باورهای نوجوانان نیز قبلا شکل گرفته و به تجربیات سالهای اولیه زندگی بر می گردد . این باور ممکن است نتیجه ی فرزندپروری والدین باشد و آن چیزی باشد که در خانواده مهم است ، جایگاه نوجوان در خانواده یا آنچه والدین می گویند و انجام می دهند را ذکر می کند .

سعی کنید به رفتار مثبت نوجوانان توجه کنید و به باور این رفتار فکر کنید و ضمن این به بدرفتاری نوجوانان نیز توجه کنید .

برای دریافت راهنمایی بهتر نوجوانان می توانید به مرکز متخصص روانشناس یا مشاوره مراجعه کنید یا از طریق تماس با مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین  مشکلات نوجوانان خود را رفع کنید و نگرانی های خود را از بین ببرید .

آردینی اوخو
پنجشنبه 2 آذر 1396
بؤلوملر :

انواع بازی درمانی

0 گؤروش
یازار:‌

بازی درمانی کودکان

بازی فعالیتی طبیعی ، شگفت انگیز و بسیار پررمز و راز است . بازی وسیله ای برای بیان احساسات ، برقراری روابط ، توصیف تجربیات ، آشکار کردن آرزوها و خودشکوفایی است و از آن جایی که کودکان نسبت به بزرگترها قابلیت کلامی و شناختی کم تری در بیان احساسات خود دارند ، بازی برای آن ها یک وسیله ی ارتباطی و عینی برای برخورد با مشکلات ، کنار آمدن با آن ها و فهم دنیای اطراف است .

اهمیت و ارزش بازی

بازی کردن کودک مساوی با صحبت کردن بزرگسالان و اسباب بازی ها ی او کلمات کودک هستند .

1 ورزیده شدن بدن کودک و تقویت و رشد عضلات کودکان

2 به کار انداختن نیروهای ذهنی کودک و توانایی تفاوت قایل شدن بین واقعیت و خیال

3 رشد مهارت های اجتماعی

انواع بازی

بازی فعال

بازی مهارتی اکتشافی

بازی تقلیدی

بازی با قاعده

نقش بازی درمانی

بازی نقش وقتی کودکان نمی توانند تفکرات و احساسات خود را به روشنی و وضوح برای دیگران توصیف کنند ، اغلب ادراک ، تجربیات ، ترس ها و آرزوهایشان را در خلال بازی درمانی نشان می دهند و این بهترین وسیله برای ورود به دنیای کودک است .

بازی درمانی فرصتی را فراهم می کند تا بتواند نگرانی ها و نارضایتی هایش از محیط را تخلیه و عواطف خود را بیان کند .

بازی درمانی می تواند در درمان بیش فعالی ، کودکان اوتیسم ، درمان افسردگی ، درمان وسواس و درمان اضطراب بسیار موثر باشد .

انواع بازی درمانی

بازی درمانی فعال : انتخاب و طراحی بازی ها با توجه به مشکل کودک به وسیله ی روانشناس کودک صورت می گیرد.

بازی درمانی غیر فعال : در این روش انتخاب بازی ها توسط کودک برای روانشناس کودک ارزش درمانی دارد . 

از آنجایی که بازی درمانی به عنوان یک درمان کمکی در کنار درمان های دیگر قرار دارد ، لازم است تحت نظر و سرپرستی روانشناس و متخصص کودک انجام شود . شما می توانید از طریق مشاوره تلفنی با مرکز مشاوره کودکان ، با افراد متخصص در این حوزه در ارتباط باشید و نسبت به رفع مشکل کودک خود اقدام کنید . 

آردینی اوخو
پنجشنبه 2 آذر 1396
بؤلوملر :

نشانه های اختلال افسردگی خویی ؟

0 گؤروش
یازار:‌

اختلال افسردگی خویی

اختلال افسردگی خویی چیست ؟

نشانه های اختلال افسردگی خویی ؟

اختلال افسردگی خویی ترکیبی از اختلال افسردگی عمده ی مزمن و خود افسردگی خویی است . از نشانه های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1 ) بی اشتهایی و یا پرخوری

2 ) عزت نفس و اعتماد به نفس کم

3 ) عدم قدرت تصمیم گیری

4 ) احساس خستگی مفرط

5 ) احساس ناکامی و ناامیدی

6 ) وجود غم و اندوه و خلق افسرده در اکثر رو ها

پیرامون مدت زمان این اختلال می توان گفت که در مورد همه یکسان نیست ولی به طور معمول بیش از شش ماه است و ممکن است ، به صورت دوسال متوالی وجود داشته باشد . این مدت زمان در مورد افسردگی  کودکان و نوجوانان نیز متفاوت است .

نشانه های افسردگی با ویژگی های مالیخولیایی :

1 – ازدست دادن لذت و علاقه به همه چیز و همه کس

2 – دلسردی و ناامیدی یا همان اصطلاحا بی دل و دماغ بودن

3 – بی اشتهایی و کاهش وزن شدید

4 – بی جهت احساس گناه کردن

5 – بی حوصلگی و خلق افسرده که معمولا در هنگام صبح بدتر است .

6 – بیدار شدن زود هنگام در صبح

7- احساس بی قراری به طور پیوسته و داشتن احساس گناه به صورت افراطی

در افسردگی با ویژگی مالیخولیایی احساس لذت بردن در فرد به طور کلی ازبین می رود و هیچ موقعیتی باعث شادی و یا بهتر شدن خلق و حال شخص نخواهد شد و تقریبا به هیچ وجه تغییری در اوضاع خلقی فرد رخ نمی دهد مگر بیست تا چهل درصد و آن هم در مدت چند دقیقه .این افسردگی با ویژگی های مالیخولیایی بیشتر در افرادی که دارای مشخصه های روانپریشی هستند رخ می دهد و بیشتر احتمال دارد برای بیمارانی باشد که بستری می شوند . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع اختلال های افسردگی از جمله اختلال افسردگی خویی ، می توانید با بهترین روانشناسان مرکز مشاوران هیروو از طریق مشاوره تلفنی و آنلاین ارتباط برقرار کرده و از خدمات مشاوره بهره مند شوید .

آردینی اوخو
پنجشنبه 2 آذر 1396
بؤلوملر :

درمان اختلال اضطراب اجتماعی

0 گؤروش
یازار:‌

اختلال اضطراب اجتماعی

متخصصان سلامت روان و درمان در تعریف  اختلال اضطراب اجتماعی اینگونه اورده اند که فرد دچار این اختلال ، معمولا از تعامل و قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی بیمناک و گریزان است . تعاملات اجتماعی ای که باعث شود فرد با افراد ناآشنا ملاقات کند و دائما این ترس و نگرانی را دارد که در حضور دیگران کاری انجام دهد ، حتی ابتدایی ترین کار ها همچون خوردن و آشامیدن .

افکاری که به طور ممتد شخص دچار اختلال اضطراب اجتماعی را آزار می دهد ، این است که از طرف دیگران مورد ارزیابی منفی قرار بگیرد و یا مورد تحقیر، آزردن و یا طرد شدن از طرف دیگران باشد .

نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی :

ترس و اضطراب بیش از حد ، از قرار گرفتن در موقعیت های احتماعی مخصوصا ملاقات با افراد ی که برای فرد نا آشنا هستند .  

ترس از مورد مشاهده قرار گرفتن حتی در حین غذا خوردن

ترس از اینکه نشانه های اضطراب او برای اطرافیان آشکار شده و مورد ارزیابی منفی و از طرف دیگران قرار گیرد

نشانه های هراس اجتماعی :

ترس و اضطراب به صورت پایدار و به اندازه ی شش ماه و یا بیشتر طول بکشد .

ترس و اضطراب فرد موجب نقص و ناراحتی و اختلال در کارکرد اجتماعی و شغلی و یا زمینه های دیگر شود

شخص به معنای واقعی از اجتماع دوری کند و یا با ترس ، استرس و اضطراب شدید با آن مواجه شده وبه عبارتی به سختی تحمل کند . 

آردینی اوخو
چهارشنبه 1 آذر 1396
بؤلوملر :

درمان گریه زیاد کودک

0 گؤروش
یازار:‌

درمان روانشناسی گریه زیاد کودک

گریه کودک یکی از راه های برقراری ارتباط او با اطرافیان است . گریه در مراحل رشد کارکرد و دلایل متفاوتی دارد . گریه در مراحل اولیه ، بیشتر به دلیل بروز یک نیاز صورت می گیرد و کاملا طبیعی است . گرسنگی : کودک در هنگام گرسنگی گریه می کند و از این طریق به مادر خود این را می فهماند که زمان غذا خوردنش است . خواب : کودکان در هنگام خستگی ممکن است گریه کنند و از این طریق نیاز خود را به استراحت نشان می دهند . پوشک کثیف : در شرایطی که کودک خودش را خیس کرده است و پوشک او کثیف شده است ممکن است اعتراض خود را نسبت به شرایط با گریه کردن نشان دهد . مشکلات شکمی : اگر کودک شما بعد از غذا خوردن بی قرار می شود و گریه می کند می تواند نشانه ی مشکلاتی مانند نفخ شکم ( کولیک ) باشد . رویش دندان ها و حتی سرما خوردگی های کوچک می تواند باعث گریه کودک شود . به جز علل جسمی گریه کودک ، اگر کودک در سنین بالاتر و با شدت بیشتری گریه کرد و گریه ها منشاء زیستی نداشت ، می توان به علل روانشناختی پرداخت : افسردگی : کودکان در دوره ی افسردگی بسیار حساس و زودرنج هستند و ممکن است سر کوچک ترین چیز گریه کنند . البته شکل گریه های کودک افسرده بیشتر حالت نق زدن و غرغر کردن است . اضطراب : کودکی که مضطرب است ممکن است به دلیل ترس و دلمشغولی هایی که دارد ، به شدت گریه می کند . خواسته های غیر معقول و غیر منطقی : گاهی کودکان برای هر چیزی که می خواهند گریه می کنند و پدر و مادر هم به واسطه ی گریه کودک تن به خواسته ی او می دهند و همین باعث تداوم گریه های لجبازی می شود . جلب توجه : کودکان یاد می گیرند در برخی شرایط برای این که توجه اطرافیان به خصوص پدر مادر را به خود جلب کنند گریه کنند و از این راه به خواسته ی خود که همان برانگیختن واکنش دیگران است ، می رسند .

درمان گریه کودک :

برای آرام کردن کودک در هنگام گریه باید به نیازهای جسمی او توجه کنید ، اگر گریه ی کودک به دلیل نیاز است ، آن را برطرف کنید . اگر گریه کودک ناشی از جلب توجه و به دلیل خواست های غیر منطقی است ، بهترین کار این است که به او توجه نشان ندهید و یا دست او را بگیرید و با حالت خنثی به چشم های او نگاه کنید . این کار موجب تفکر او نسبت به رفتارش می شود .

مشاوره تلفنی :

اگر در برخورد با گریه کودک خود دچار مشکل هستید و نمی دانید باید چه واکنشی داشته باشید ، حتما از طریق مرکز مشاوره تخصصی کودکان با روانشناس منخصص کودکان در ارتباط باشید و ضمن مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین ، نسبت به حل مشکل خود اقدام کنید .  

آردینی اوخو
چهارشنبه 1 آذر 1396
بؤلوملر :