mahak

نقش ورزش در سلامت روان کودکان

0 گؤروش
یازار:‌

نقش ورزش در سلامت روان کودکان :

ورزش و تحرک از ویژگی های حیات انسان است و برای رشد ، سلامت و نشاط موثر است .

ورزش مفید برای کودک علاوه بر اینکه بر سلامت جسمانی ، روانی ، اجتماعی و فرهنگی تاثیر دارد و سبب ارتقای عزت نفس در کودک می شود ، موجب تحرک کودک نیز است و در جلوگیری از افسردگی ، استرس ، رفتار نابهنجار و اضطراب موثر است .

فعالیتهای ورزشی گامی موثر در پیشرفت روانی کودک دارد و سلامت هر فردی تحت تاثیر عواملی همچون ؛ ژنتیک ، محیط زیست ، خدمات پزشکی و سبک زندگی است و تمرینات بدنی ورزش جایگاه مهمی دارند و کاهش آن سلامت فرد را تحت تاثیر قرار میدهد .

براساس نظر یک متخصص روانشناسی کودک انسان با حس ایجاد سلامت روانی احساس آرامش میگیرد و  بطوری که اگر در محیط خانه یا حتی مدرسه در ایجاد سلامت روحی و روانی برای کودک قدمی برداشته نشود کودک دچار حالات روانی و گوشه گیری می شود .

چه ورزشی برای کودکمان مناسب است ؟

بطور معمول ورزش های متناسبی برای سنین مختلف کودکان است . کودکان 2 تا 5 ساله ، ورزشهای پایه ای و حرکات ساده مثل : دویدن ، لگد زدن ، غلت زدن ، پدال زدن ، بازی کردن با آب و رقصیدن را انجام می دهند .

کودکان 6 تا 7 ساله با بدست آوردن قدرت هماهنگی و توجه می توانند کار تیمی را درک کنند و برای آنها کلاسهای ورزشی تیمی مثل : شنا ، ژیمناستیک ، دومیدانی و هنرهای رزمی مناسب است . کودکان 8سال به بالا شرایط این را دارند که خودشان ورزش مورد علاقه خود را انتخاب کنند و درصورت بی علاقگی آنها فعالیت دیگری مثل دوچرخه سواری یا پیاده روی را به او پیشنهاد دهید .

نقش والدین در ورزش و سلامت روان کودک :

نگرش و رفتار والدین به ورزش کردن کودکان باید مثبت و دلگرم کننده باشد و کودک  را به سمت تداوم فعالیت های ورزشی سوق دهند و کودک ورزشکار خود را در امر ورزش همراهی کنند و با آموزش دادن ورزش های ذهنی به کودکان  مثل : حل جدول ، پازل و ... می توانند ذهن کودک را فعال کنند .

به او یاد دهید که با دستی که کمتر کار می کند در انجام برخی از فعالیت های خود استفاده کند یا همزمان با گوش دادن به صدای رعد و برق به توپ ضربه بزند تا صدا دهد .

سعی کنید از خلاقیت و تخلیلات کودک خود استقبال کنید .

ورزش در ایجاد و حفظ تناسب اندام اثرات سودمندی دارد واز بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند و والدین بهترین الگو برای فرزندان خود هستند .

در صورت نیاز به راهنمایی و بدست آوردن اطلاعاتی در این خصوص می توانید با یک متخصص روانشناسی کودک یا مشاور متخصص کودک مشورت کنید و یا با مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین تماس بگیرید ودر جهت ارتقای سلامت کودک خود قدم بردارید .

آردینی اوخو
سه شنبه 30 آبان 1396
بؤلوملر :

دلبستگی شدید کودک به مادر

0 گؤروش
یازار:‌

وابستگی شدید کودک به مادر

دلبستگی عبارت است از پیوند عاطفی عمیق که با افراد خاص در زندگی خود ( مادر ) برقرار می کنیم ، به نحوی که باعث می شود وقتی با او تعامل می کنیم ، احساس نشاط و شعف کرده و به هنگام استرس از این که آن ها را در کنار خود داریم ، احساس آرامش می کنیم .

رابطه ی مادر _ کودک مهم ترین رابطه ای است که در رشد شخصیت انسان مورد تاکید اکثر روانشناسان کودک قرار گرفته است .

نوزاد انسان در ابتدا رفتارهای انگیزاننده ای دارد که موجب وابستگی بین او و مادر می شود ، اما این رفتارها بیشتر معطوف به رفع نیازهای اولیه و بقا و برای وابستگی است ، به تدریج که کودک رشد می کند نوع نیازها تغییر می کند و نحوه ی رفتار مادر با کودک منجر به شکل گیری سبک های دلبستگی می شود .

دلبستگی ایمن :

در این سبک ، مادر از تولد فرزند خوشحال است ، به او مهر می ورزد و محبت می کند ، پذیرای آغوش و نوازش است و به طور کلی نیازهای کودک برایش اولویت دارد . اگر مادر از کودک دور شود کمی ناراحت می شود و گریه می کند و با آمدن او آرام می شود .  این کودکان مادر را منبع امنیت می دانند و در بزرگسالی هم روابط عاطفی را به صورت پایدار و متعهدانه تجربه می کنند .

دلبستگی ناایمن اجتنابی :

مادران این کودکان با بی میلی هر چه تمام تر به امورات کودک رسیدگی می کنند ، زمان های طولانی از کودک دورند ، کودکان افراد غریبه را به والدین خودش ترجیح می دهد . این افراد در بزرگسالی هم از ایجاد یک رابطه ی پایدار عاطفی امتناع می ورزند .

دلبستگی ناایمن اضطرابی :

مادران این کودکان غالبا رفتارهای متضاد دارند ، گاهی به کودک محبت می کنند و گاهی در اثر یک رفتار اشتباه به شدت با او دعوا می کنند ، بسیار بسیار کم آن ها را در آغوش می گیرند و اگر هم بگیرند معمولا بعد از یک دوره ی دعوا کردن است . کودک نمی داند مادر منبع امنیت است یا ناامنی . این کودکان بسیار وابسته هستند و مدام به مادر خود می چسبند و اگر لحظه ای از کنار او دور شود احساس اضطراب می کند و قشرق راه می اندازد .

مرکز مشاوره کودکان به شما مادرانی که فرزندان تا سه سال دارید ، پیشنهاد می کند از طریق مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین و در برخی شرایط مشاوره تلفنی رایگان ، از خدمات روانشناسی و مشاوره کودک استفاده کنید و بتوانید مشکلات کودک خود را در زمینه ی وابستگی شدید کودک به مادر رفع کنید . 

آردینی اوخو
دوشنبه 29 آبان 1396
بؤلوملر :

مشاوره و روانشناسی کودک

0 گؤروش
یازار:‌

مشاوره و روانشناسی کودک

شخصیت اصلی هر کسی از کودکی وی قابل ردیابی است. پس می توان گفت که دوران کودکی، یکی از حساس ترین و اساسی ترین دوره های زندگی افراد محسوب می شود. در حقیقت در این دوران شخصیت کودک پایه ریزی شده و شکل می یابد؛ از همین رو مشاوره و روانشناسی کودک امری ضروری است؛ بنابراین در این دوران حساس، والدین باید با مراجعه به مراکز مشاوره کودک معتبر، شیوه های صحیح تربیت کودکان را آموزش ببینند و در نتیجه بتوانند کودکان دارای روح سالم را پرورش دهند.

در عصر کنونی رشد و نفوذ فناوری در جوامع انسانی با سرعت فزاینده ای به پیش می رود؛ به طوری که می توان گفت که در برهه تاریخی فعلی کمتر کسی با شبکه های و پیام رسان های  اجتماعی مختلفی مانند تلگرام بیگانه باشند؛ از این رو از این بستر می توان جهت پیشبرد مقاصد موضوع اصلی بحث (مشاوره و روانشناسی کودک) بهره مند شد و مشاوره کودک در تلگرام راهی نوین برای ارایه مطالب لازم در خصوص روانکاوی کودک می باشد. همچنین در مساله مشاوره و روانشناسی کودک، استفاده ترکیبی دکتر روانشناس کودک به عنوان مشاور روانشناس رشد کودک و نیز بستر مشاوره کودک تلگرامی حائز اهمیت بالایی است؛ بدین صورت که روانشناسی کودکان مبحثی تخصصی است که از یک سو مستلزم خرج وقت، هزینه و دقت توسط دکتر روانشناس می باشد و از طرفی مراکز مشاوره کودک مجازی در قالب جلسات مشاوره کودک در تلگرام می تواند مزایای طب غیرحضوری را به والدین هدیه دهد و در نتیجه مشاوره و روانشناسی کودک متناسب با ویژگی های زندگی کنونی به عمل آید؛ با اجرای روال مذکور، تربیت کودک به شکلی اصولی و علمی انجام خواهد شد.  

اهمیت مشاوره و روانشناسی کودک در چیست؟

روانشناسی کودک به اندازه تربیت مناسب کودک ضروری است. اصالتا این موضوع اهمیتش را از خود کودک برمی گیرد. با نگاهی کوتاه به دوران کورکی، می توان به این نکته پی برد که بسیاری از اتفاقات آتی شخص، برگرفته از دوران کودکی وی است. در یک مشاوره و روانشناسی کودک، دکتر روان شناس می تواند این مساله را به والدین گوشزد کند که با عنایت به اینکه نوزادشان کمترین توانایی را در دوران فعلی اش دارد، بنابراین کودکشان نیازمند مراقبت ویژه ای است. اگر این مراقبت انجام یافته توسط والدین، سهل انگارانه و غیر اصولی باشد، در آینده کودک تاثیر منفی چشمگیری لحاظ می شود؛ از این روست که شکل دهی شخصیت کودک و رشد صحیح وی نیازمند جلسات مشاوره و روانشناسی کودک متعددی است که می تواند در مراکز مشاوره کودک انجام شود.

هدف از مشاوره و روانشناسی کودک چیست؟

مشاوره و روانشناسی کودک، شاخه ای از روانشناسی کودک و روانشناسی رشد است؛ از این رو مشاوره و روانشناسی کودک، بررسی با دقت روال رشد و دید علمی آموزش تربیت کودک را هدفگیری می کند و موضوعاتی را مطالعه می کند که می تواند منجر به روش های رشد تربیتی کودک شود. 

آردینی اوخو
شنبه 27 آبان 1396
بؤلوملر :

نوجوانان

0 گؤروش
یازار:‌

نوجوانان :

 نوجوانی دوره انتقال بین کودکی و بزرگسالی است که با بلوغ آغاز می شود . در این دوره نوجوان برای دست یابی به خود مختاری یا استقلال تلاش می کند و سعی دارد برای تصمیم گیری ، بیشتر به خودش و کمتر به والدین متکی باشد . با این حال ، روابط والد – فرزند برای اینکه به نوجوانان کمک شود تا افراد خودمختار و مسئولی شوند ، کماکان در تربیت فرزندان اهمیت دارد . تغییرات گوناگونی که در نوجوانی روی می دهند ، به خودمختاری نوجوانان کمک می کنند . نوجوانها می توانند پیشرفته تر از کودکان دبستانی استدلال کنند . فشارهای درونی و انتظارات اجتماعی موجب می شود تا نوجوان روش های بچه گانه را کنار بگذارد و روابط میان فردی برقرار کنند و مسئولیت  بپذیرند .

نوجوانان دختر و پسر :

دختران نوجوان ، توانایی کلامی بهتر از پسرها دارند و پسرها در استدلال ریاضی ، از دخترها برتر هستند . دخترهایی که زود بالغ می شوند محبوب نیستند ، گوشه گیرند ، اعتماد به نفس ندارند ، جایگاه رهبری معدودی کسب می کنند و مضطربند ؛ گاهی به مشروبخواری و فعالیت جنسی زودهنگام می پردازند و عملکرد خوبی در مدرسه ندارند که با پیش آمدن  این شرایط بهتر است  با روانشناس نوجوانان مشورت کرد یا به مرکز مشاوره نوجوانان مراجعه کرد . پسرهایی که زود بالغ می شوند معمولا آرام ، مستقل ، متکی به نفس و از لحاظ بدنی جذاب اند و در نزد همسالان محبوب تر هستند در جایگاه رهبری خوبی دارند  .

رشد بلوغ در دختران نوجوان زودتر از نوجوانان پسر است و بطور کلی نوجوانان دمدمی هستند و خلق نوجوانان کوچکتر در مقایسه با نوجوانان بزرگتر کمتر باثبات  است و اغلب از شادی به غم و دوباره برگشت به شادی ، تغییر می کند که این تغییرات خلقی با تغییرات موقعیتی ارتباط نیرومندی دارد .

مشکلات نوجوانان در خانواده :

روانشناسان نوجوانان بر این عقیده هستند که این دوره با لحظه های  بلاتکلیفی ،خود ناباوری و نا امیدی در تمام نوجوانان آغاز می شود که بلوغ  عامل فاصله گیری روانی نوجوانان از والدین است.

نوجوانی از 11تا 18سالگی است که آنها بدنبال حمایت های والدین نیستند بلکه بدنبال  کسب احساس استقلال هستند و تمایل دارند به کسب استقلال و آزادی است ولی والدین تصور می کنند که فرزندشان روز به روز از آنها دورتر می شود و دیگر روابط صمیمی سابق در بین آنها برقرار نیست . با اطرافیان خود بحث و مجادله می کنند و حتی دست به اعمال نادرست می زنند و سوالهایی درباره من کیستم مواجعه اند و کارها و رفتارهایی انجام می دهند که مورد رضایت والدین نیست . در این سن آنها بیشتر تمایل دارند که تنها باشند که این برای والدین نگران کننده است ولی باید سعی شود که در عین حال که از برنامه ی فعالیتی او با خبر می شوید به نظر او احترام بگذارید تا آنها احساس استقلال و آزادی کنند  . ترس و اضطراب و فشارهای روانی ، عاطفی و اجتماعی باعث می شود نوجوان روابطش بهم خورد و احساس حقارت کند و عصبی شود .

تربیت نوجوانان :

 والدین و نوجوانان با یکدیگر تعارض و محبت دارند و معمولا در مورد ارزشهای مهمی چون صداقت و اهمیت تحصیلات توافق دارند . تعارض والد – دختر شدیدتر از تعارض با پسرهاست ، شاید به این علت که والدین محدودیت های بیشتری را برای دخترها ایجاد می کنند .

براساس نظر مشاوره نوجوان ؛ تربیت نوجوانان اگر تربیت مقتدرانه  باشد ؛ فرزندان مسئولیت رفتار خود را می پذیرند و از تربیت مستبدانه و آسان گیر بهتر است و نیز روش تربیتی بی اعتنایی ، پایین ترین نمرات را در عملکرد تحصیلی هم دارند .

روانشناسان نوجوانان ؛ نوجوانانی که والدین آنها تصمیم گیری مشترک می کنند ، به تدریج با افزایش سن ، استقلال بیشتری کسب کرده و خیلی خوب پیشرفت می کنند . صمیمیت و نظارت کردن بر مکان ها و فعالیت های نوجوانان باعث می شود که احساس کنند به آنها اهمیت می دهید و برایشان ارزش قایل هستید. درحقیقت بهترین لحظه های نوجوانی مواقعی که با دوستان خود به سر می برند و روانشناسی فرزند به شما می آموزد که راههای کمک به نوجوانان چیست ؟ و می توانید با مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین تماس بگیرید و با بهترین روانشناس نوجوان در تهران مشورت کنید .

منبع : سایت روانشناسی کودک

درخواست مشاوره تلفنی

آردینی اوخو
شنبه 27 آبان 1396
بؤلوملر :

مشاوره تلفنی رایگان ازدواج

0 گؤروش
یازار:‌

مشاوره ازدواج؛ مشاوره تلفنی رایگان ازدواج
همان طور که می دانیم، مشاوره ازدواج دارای نقش کلیدی در زندگی زناشویی موفق است؛ در این خصوص یکی از آسان ترین و کاربردی ترین روش ها، بهره مندی از مشاوره تلفنی رایگان ازدواج است. افرادی که قصد ازدواج دارند، می توانند با مشاوره تلفنی قبل از ازدواج رایگان با خیالی آسوده برای تشکیل کانون باثبات خانواده خویش اقدام کنند؛ همچنین مشاوره تلفنی خانواده رایگان می تواند اصول صحیح رفتاری را در مقوله ازدواج به زوجین ارایه کند. مشاوره تلفنی رایگان ازدواج، با ارایه نکات علمی و صحیح ازدواج در مورد انتخاب همسر، روابط زناشوئی، شناخت بهتر همسر، شیوه های درست برطرف کردن معضلات زندگی زناشویی و نحوه برخورد مناسب و تعامل با خانواده همسر، می تواند موجب استحکام بنای زندگی شود.

به عنوان نمونه، روانشناس تلفنی خانم به عنوان مشاور ازدواج، می تواند راهنمایی های قبل از ازدواج را در قالب مشاوره تلفنی قبل از ازدواج رایگان به زوجین منتقل کند؛ زوجین بایستی توجه کنند که از آنجایی که در دنیای کنونی همه چیز بر اساس دانش و تخصص و علم پایه گذاری می شود، بنابراین بایستی به دقت به راهنمایی های مشاوره تلفنی رایگان ازدواج توجه کنند؛ چرا که در دنیای کنونی هدف از ازدواج، تنها تشکیل خانواده نیست، بلکه باید در زوجین رضایت از زندگی و در نتیجه لذت از زندگی هم وجود داشته باشد. 

مرکز مشاوره ازدواج

بهترین مکان برای بررسی تخصصی درخواست های زوجین پیش از ازدواج، مرکز مشاوره ازدواج می باشد. در عصر فعلی، با اینکه بیشتر دختر و پسرها تحصیل کرده اند، اما اطلاعات کمی از زندگی زناشویی دارند. بر اساس مشاوره تلفنی رایگان ازدواج، اکثر دختر و پسرهای جوان چنین می پندارند که مساله ضروری، فقط یافتن زوج ایده آل شان است و پس از آن زندگی شیرینی خواهند داشت. در حالی که اگر در تشکیل خانواده، چه بسا که با وجود یافتن یک همسر ایده آل، به دلیل آموزش نادرست، سستی و گمراهی بر روابط زوجین سایه افکند و چه بسا که نهایتا سر از مرکز مشاوره طلاق دربیاورند!  

منبع : سایت روانشناسی کودک

درخواست مشاوره تلفنی

آردینی اوخو
پنجشنبه 25 آبان 1396
بؤلوملر :

بلوغ نوجوان

0 گؤروش
یازار:‌

روانشناسی و مشاوره نوجوانان؛ آثار روانی بلوغ

در مورد روانشناسی و مشاوره نوجوانان و یا مشاوره نوجوانان جوانان، ابعاد مختلف روحی و جسمانی نوجوانان و رسیدگی به مشکلات مخفی این دوران مطرح است؛ یکی از مهم ترین بعدهایی که توجه درخوری را می طلبد، بلوغ نوجوانان و آثار روحی روانی بلوغ بر آنان می باشد.

برای نوجوانان این بهتر است که قبل از ورود به دوران بلوغ، اطلاعات کافی را بدست آورند؛ این اطلاعات می تواند شامل عوامل موثر بر حالات روحی نوجوانان باشد که از مصادیق این عوامل می توان به مواردی مانند  فرهنگ جامعه، آمادگی نوجوانان و نگرش اهل خانواده اشاره کرد. همان طور که پیشتر ذکر شد، در خصوص روانشناسی و مشاوره نوجوانان، بررسی مساله آثار روانی بلوغ پسران نوجوان خالی از لطف نیست.

روانشناسی و مشاوره نوجوانان؛ مراسمات دوران بلوغ نوجوانان

در طول جلسات مختلف مشاوره نوجوانان و جوانان، مشاور متبحر جهت آشنایی والدین و نوجوانان می تواند به وجود برخی از مراسمات دوران بلوغ نوجوانان در فرهنگ های مختلف اشاره کند؛ در برخی از این فرهنگ ها، برای نوجوانان به دوران بلوغ رسیده، برخی از مسولیت ها و امتیازها قائل می شوند؛ همچنین در ایران مراسم جشن تکلیف به عنوان ورود نوجوان به دوران بلوغ و اجرای تکالیف دینی اطلاق می شود؛ این نکته ساده می تواند در مشاوره رایگان نوجوانان مطرح شود.

در بحث روانشناسی و مشاوره نوجوانان، می توان گفت که تغییرات سریع جسمی نوجوانان، پیامدهای مختلفی دارد؛ گروهی اعتماد به نفسشان را از دست می دهند و نهایتا به جمع دوستان هم سنشان می پیوندند، گروهی با ابراز احساس رضایت از تغییرات ظاهری، زمان بیشتری را صرف آن می کنند؛ نتیجه این توجه به ظاهر، این تجسم را به آنان می دهد که مورد توجه و تایید دیگران هستند و در نتیجه درتلاش برطرف کردن ایرادهای ظاهری مانند جوش های صورت شان برمی آیند. از دیدگاه مشاوره نوجوانان جوانان این توجه به ظاهر این پیامد را دارد که هیچ انتقادی از اطرافیان را نمی پذیرند و در صورت وجود، به رفتارهای خطرناک می پردازند و به عواقب این رفتارشان توجهی نمی کنند. به خصوص در بحث مشاوره پسران نوجوان، این رفتار نوجوانان نشانه علاقه به کسب تجربه نوجوان است.

منبع : سایت روانشناسی کودک

آردینی اوخو
پنجشنبه 25 آبان 1396
بؤلوملر :

راههای درمان افسردگی نوجوان ؟

0 گؤروش
یازار:‌

افسردگی نوجوان و راههای درمان آن

نشانه های افسردگی نوجوان چیست ؟

راههای درمان افسردگی نوجوان ؟

اول اینکه این نکته را بدانید که همیشه برای درمان  افسردگی نوجوان نیازی نیست که الزاما از افراد متخصص کمک بگیرید . در حالت معمول ناراحت بودن و غمگینی نوجوان برای طولانی مدت نیست و پس از چند روز خوب خواهند شد . اگر شما به عنوان والدین نوجوان و یا اطرافیان او مهارت ارتباط برقرار کردن با نوجوان را داشته باشید می توانید از طریق صحبت کردن و صمیمیت این ناراحتی و حالت غمگینی را از او دور کنید .

حواستان باشد همانطور که قبلا گفتیم نوجوانان به خاطر شرایط و اقتضای سنی به نوع کلمات حساس بوده و اکنش نشان می دهند پس از گفتن جملاتی مثل این حالت غمگین بودن نشانه ی ضعف است و تو باید قوی باشی و از این قبیل خودداری کنید و به جای آن به احساسات نوجوان خود توجه کرده و آن ها راجدی بگیرید .

اولین قدم در درمان افسردگی نوجوان همدل شدن با اوست  . بدین ترتیب که اجازه دهید در مورد تمام ناراحتی هایش با شما صحبت کند و شما خوب به او گوش دهید . سپس بدون اینکه اورا سرزنش کنید از او بخواهید در خود ومحیط اطرافش تغییراتی ایجاد کند ، مشکلاتش را تقسیم کرده و کم کم آن ها را حل کنید و اصلا به او بگویید که این حالات طبیعی است و خود نیز در دوران نوجوانی آن ها را تجربه  کرده اید . بگذارید نوجوان با شما احساس راحتی کند و صمیمانه تر در مورد خشم و ناامیدی هایشبا شما حرف بزند .

دوم اینکه نوجوانتان را تشویق به فعالیت های جسمی مثل ورزش کردن ، آهسته دویدن ، شنا کردن و رقصیدن کنید .

این ها همه در مواردی است که نوجوان شما فقط برای چند و به طور معمولی ناراحت باشد و شما ببینید که پس از انجام کارهایی که در فوق به آن اشاره کردیم نوجوان شما تغییر کرده و حال خوبی پیدا کرده است . در غیر این صورت افسردگی نوجوان خود را جدی بگیرید و حتما و الزاما به مشاوران و روانشناسان متخصص کودک و نوجوان مراجعه کنید . چه بسا که اگر مساله را مهم تلقی نکنید ممکن است ، خطراتی همچون خودکشی نوجوان شما را تهدید کند .

آردینی اوخو
پنجشنبه 25 آبان 1396
بؤلوملر :

تفاوت دوران کودکی و دوران نوجوانی

0 گؤروش
یازار:‌

تفاوت دوران کودکی و دوران نوجوانی

تغییرات پی در پی و منظمی که از دوران جنینی تا زمان مرگ ادامه دارد رشد نام دارد .  دوره ی کودکی و نوجوانی از بقیه مراحل رشد حساس تر و مهم ترند و لذا توجه به ویژگی های این دوره اهمیت به سزایی دارد .

دوره ی کودکی به سه دوره ی طفولیت ، کودکی اول و کودکی دوم تقسیم بندی می شود .

طفولیت : از تولد تا دو سالگی . در این دوره رشد جسمی بسیار سریع است ، کودک از طریق گریه کردن با دیگران ارتباط برقرار می کند . 70 درصد از زمان روز را می خوابد و از همان ماه های اول مهارت های حرکتی مانند چنگ زدن و دنبال کردن اشیا با چشم را انجام می دهد .

کودکی اول : از 2 تا 6 سالگی . در این دوره سیستم عصبی مرکزی کودک رشد می کند . رشد مغز با سرعت بیشتری انجام می گیرد . مهارت های حل مسئله در او شکل می گیرد . این توانایی را پیدا می کند که برخی کارها را مستقل انجام دهد . مثلا به تنهایی صبحانه بخورد یا لباس عوض کند . کودک در این مرحله بسیار خود محور است و دنیا را از نگاه خود می بیند .

کودکی دوم : از 7 تا 11 سالگی . کودک در این دوره رشد یکنواخت تری را تجربه می کند . تفکر کودک دارای راهبردها و سازمان دهی می شود . کودکان در این دوره " دگر پیرو " هستند و به راحتی با دیگران همراه و مطیع می شوند .

 

دوره ی نوجوانی

دوره ی نوجوانی دوره ی گذر از کودکی به بزرگسالی است و چالش های زیادی با خود به همراه دارد .

از مهم ترین ویژگی دوران نوجوانی بلوغ است که به شروع تغییرات زیستی و توانایی تولید مثل در نوجوان اشاره دارد .

نوجوان در این دوره بیش از پیش استقلال طلب است و از بزرگترها انتظار دارد که او را به رسمیت بشناسند . تمایل شدیدی به گروه های همسال دارد و از آن ها الگو برداری می کند . در این دوره تمایل به جنس مخالف دیده می شود . تفکر انتزاعی در نوجوان او را واردار می کند ارزش های خود را بررسی کند و آن ها را زیر سوال ببرد .

مشاوره ی تلفنی 

برای شناخت هر چه بهتر و صحیح تر دوره ی کودکی و نوجوانی بهتر است با یک مشاور کودک و یا روانشناس کودک در ارتباط باشید و از طریق مشاوره تلفنی رایگان از دوره ی نوجوانی و کودکی اطلاعات بیشتری کسب کنید . 

آردینی اوخو
پنجشنبه 25 آبان 1396
بؤلوملر :

علت دعوا نوجوانان در مدرسه

0 گؤروش
یازار:‌

دعوا نوجوانان در مدرسه :

امروزه بسیاری از خانواده ها از خشونت و پرخاشگری فرزندان خود شکایت می کنند و بدنبال راه حل هایی برای مقابله با آن هستند . برخی از دانش آموزان به دلیل نوع شخصیت و تربیتشان نسبت به خشنونت معلمان خود عکس العمل نشان می دهند . توجه داشته باشید که مقطع ابتدایی بسیار حساس است و نباید با فرزندان با خشونت رفتار شود .

با توجه به اینکه تحمل  دعوا کردن برای همه سخت است پس بهتر است که کمک کنید تا فرزندتان دچار ناکامی نشوند و در محیط آموزشی شادتری باشند تا بتوانند خشم خود را کنترل کنند .

با توجه به عقیده روانشناس و مشاوران کیفیت آموزشی بالا و برخورد مناسب با نوجوانان در روند کنترل خشم و جلوگیری از دعوای آنها موثر است . نوجوانان بسیار حساسند و گاهی ممکن در مقابل خواسته های والدین خود رفتار نادرست و غیر قابل کنترل از خودشان بروز دهند که بطور دقیق نمی توان گفت که پرخاشگر هستند . نوجوانان سرکش دائما و عمدا از اطاعت کردن خودداری می کنند و یا حتی فرد مقابل را به مبارزه می طلبند .

چرا فرزندمان دعوا می کنند ؟

یکی از علل اصلی دعوا کردن در بین نوجوانان خصمانه بودن محیط است  که باید با آن مقابله کرد . همچنین ممکن است که محیط خانه به گونه ای باشد که فرزند احساس فقدان و خشونت کند ، که این الگو پذیری و همانند سازی فرزندان از والدین را بیانگر است .

ناکامی در دست یابی به اهداف و اضطراب و گاهی دوگانگی ، تضاد درونی و کج خلقی و افسردگی از دلایل دیگر دعوا و کتک کاری در فرزندان می شود .

برخی مواقع فرزند می خواهد جلب توجه منفی کند و علت این کار او این است که به رفتارهای مثبت او بی توجهی کرده اید .

تنبیه بدنی در فرزندان موجب می شود که آنها نیز این را در موقعیت های بیرون با کتک زدن دیگران از خود بروز دهند .

با دعوای بودن فرزندمان چه کنیم ؟

در قدم اول صبور باشید و با آرامش با او صحبت کنید و از او توضیح نخواهید و دنبال دلیل نباشید . همچنین به او ارتباط کلامی یاد دهید تا از احساسات منفی اش استفاده نکند و به او توجه کنید تا بفهمد که او را درک می کنید . او را مجبور نکنید که با دیگران شریک شود و فقط به او عذرخواهی کردن را آموزش دهید .

بجای اهمیت دادن به اشتباهات نوجوان رفتار مثبت او را تقویت کنید و وقت بسیاری برای او بگذارید .

با توجه به عقیده روانشناس کودک نمی توان بصورت واضح درباره مشکل و دعوای فرزندان صحبت کرد چون عوامل متعددی در بروز رفتار آنها وجود دارد ولی بهتر است که در این شرایط به او آرامشدهید و با پرخاش با او صحبت نکنید و درجهت بهبودی بهتر به متخصص روانشناس و مشاوران کودک مراجعه کنید و در صورت عدم دسترسی و نیاز سریع با مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین تماس بگیرید .

آردینی اوخو
پنجشنبه 25 آبان 1396
بؤلوملر :

استرس ناشی از زلزله در کودکان

0 گؤروش
یازار:‌

استرس ناشی از زلزله در کودکان

در روز های اخیر خبراهای گوناگونی در مورد زلزله در یکی از شهر های کشور عزیزمان پخش شده اند. با عرض تسلیت به تمامی خانواده های عزیز داغ دیده در این حادثه در شهر کرمانشاه و سایر شهر های ایران یاری رسانی به آنها نباید فراموش شود. این خانواده ها بیشتر از همیشه نیازمند کمک هستند و وظیفه همه ما انسان ها و ایرانی ها هست که در سختی ها پشتیبان یکدیگر باشیم. چون شعر زیبای سعدی : بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند. چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضو ها را نماند قرار.

مطلبی که  حائز اهمیت است پیگیری اخبار ضد و نقیض  موجود است. کودکان با توجه به احساسات و عواطف لطیف و پاکی که دارند در مواجهه با این اخبار استعداد بیشتری به بیماری های روانی چون افسردگی ، ترس ، پریشانی دارند. نوجوانان نیزاز این موضوع مستثنا نیستند. والدین نباید حوادث و صدمات ناشی از زلزله را در محیط های خانوادگی در حضور کودکان مطرح کنند و یا صحنه های وحشتناک را به آنها نشان دهند. چون ذهن کودک آنها را می پذیرد و خیال می کند که امکان این اتفاق برای او و خانواده اش هم وجود دارد بنابراین ممکن است دچار ترس و افسردگی شود.

استفاده از مشاور روانشناس کودک برای درمان اضطراب کودک

در این موارد دادن آرامش به کودک می تواند بسیار موثر باشد. گفتن دوست دارم ، روابط عاطفی و حمایتی از او باید صورت بگیرد تا کودک احساس امنیت و آرامش داشته باشد. والدین در این مورد مهمترین اثر را دارند تا جایی که حتی حضور آنها می تواند حس آرامش و حمایت را به کودک القا کند. در مواردی که اضطراب و استرس کودک به صورت بسیار غیر معمول است می توان با مراجعه به روانشناس کودک و نوجوان این موضوع را با او در میان گذاشت و از مشاوره های او استفاده کرد. مشاوره تلفنی کودک نیز می تواند یک راه ساده برای آموزش و ارزیابی باشد. برخی رسانه های مشاوره تلفنی رایگان و یا مشاوره تلفنی کودک با هزینه کمتر نسبت به مشاوره حضوری دارند.

آردینی اوخو
چهارشنبه 24 آبان 1396
بؤلوملر :